Over het festival

Inmiddels heeft Zomergeblaos bijna elk jaar tweeduizend bezoekers. De website is vernieuwd, het logo is vernieuwd en inmiddels werkt de organisatie met commissies om het festival nog beter te maken. Ontwikkelingen die de oprichters D'Afentoeters in 2005 bij hun eerste editie niet konden voorspellen.  

Zomergeblaos is een gratis toegankelijk muziekfestival, dat zijn oorsprong vindt in 2005. Het is begonnen als een lokaal en kleinschalig feest met alleen een programma op de zondagmiddag. D’Afentoeters hebben Zomergeblaos in het leven geroepen en vele jaren zelf - met behulp van vrijwilligers - georganiseerd. De eerste edities werden gehouden in september, maar intussen weet iedereen dat het Pinksterweekend in het teken staat van Zomergeblaos op de Vrijthof in Hilvarenbeek!
 
Voorheen bood Zomergeblaos voornamelijk een podium aan lokale bands. Inmiddels zijn er zowel beginnende, talentvolle bands als bekende bands te horen. Een aantal grote namen die wij hebben ontvangen waren o.a. VOF de Kunst, Drukwerk, Toontje Lager en Time Bandits. De programmacommissie zorgt elk jaar voor een gevarieerd programma, met diverse stijlen zoals: Latin, Pop, Rock, Blues, Disco en Nederpop. Zodat elke inwoner of leeftijdsgroep zich welkom voelt.

Blazers horen thuis op ons festival, maar we bieden ook graag een podium aan tribute-, cover-bands en bands met een eigen repertroire. Het festivalterrein bevat twee podia, een in de tent en een groot buitenpodium.

Een gezellige zondag middag met muziek is het al geruime tijd niet meer. Zomergeblaos is uitgegroeid tot tweedaags festival met een regionale uitstraling; niet alleen Nederlandse maar ook internationale bands reizen inmiddels af naar Hilvarenbeek. Bands uit Italië, Duitsland en de VS staan op de Zomergeblaos podia.

Ben je benieuwd naar de posters van de allereerste Zomergeblaos edities? Bekijk ze hiernaast!  

Vrienden & partners
close